top of page

CURS 2010/11

RECONEIXEMENT DES DE L'AJUNTAMENT AL PROJECTE "APRENENT" I LES EMPRESES COL.LABORADORES

El recolzament de l'Ajuntament de Roses en l'aplicació del Projecte ha estat un fet fonamental des dels seus inicis. El 12 de novembre de 2010 l'alcaldessa del moment, Sra. Magda Casamitjana, va organitzar un acte de reconeixement a empreses i instituts, felicitant a tots els implicats per la iniciativa i el compromís adquirits, i pels èxits assolits.

PROMOCIÓ ECONÒMICA DEL CONSELL COMARCAL ENS AJUDA A CONÈIXER EL MÓN LABORAL.

De la mà de la Sra. Dolors Colomer, tècnica de promoció econòmica del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, s'inicià una actuació de col.laboració en la qual els nostres Aprenents de 3r d'ESO van poder visitar un dels establiments Bon Preu de Roses. Guiats per l'encarregada del supermercat, els alumnes van poder interessar-se per les tasques a realitzar en una superfície comercial i fins i tot, van poder omplir la seva sol.licitud i C.V. de cares a demanar feina per l'estiu. Vam tenir una agradable sorpresa quan, arrel d'aquestes gestions, una de les nostres alumnes va poder obtenir el seu primer contracte laboral durant els mesos de vacances escolars.

METODOLOGIA ACTIVA I AUDIOVISUALS PER TREBALLAR L'ALIMENTACIÓ SALUDABLE

D'altra banda, pel que fa a l'atenció dels alumnes a l'aula, es continua potenciant les activivitats d'aprenentatge motivadores, actives i amb significativitat per a l'alumne. Amb aquest propòsit, s'inclouen les TIC dins les programacions d'aula de les diferents àrees d'aprenentatge, com en aquest exemple, portat a terme per la psicopedagoga Fanny Padilla en el marc de les Ciències Naturals i l'Educació per a la Salut.

EL PROJECTE "TITELLES" OBRE PAS ALS PROJECTES DE TREBALL COOPERATIU I INTERDISCIPLINARIS.

A hores d'ara, els professionals implicats en el Projecte "Aprenent" sabem que la participació de l'alumnat en les pràctiques i estades formatives són una important font de motivació i creació d'expectatives. Però també hem observat que aquest fet no és suficient per a retornar a l'alumne les ganes d'aprendre ni d'acceptar el nostre sistema educatiu reglat. Per això, es comença a introduir, d'una manera ferma i estructurada el Treball per Projectes i l'Aprenentatge Cooperatiu, on la metodologia d'aula permet proposar l'alumne com a centre de l'aprenentatge i els continguts, com a instruments de relació. En aquests moments neix el Projecte "Titelles" amb la representació de "Els Tres Porquets", sota la direcció de l'Anna González, a l'escola Jaume Vicens Vives de Roses.

Please reload

El curs 2010/11 el centre comença a desenvolupar el seu Pla d'Autonomia i Millora, un procés d'innovació i de plantejament d'actuacions concretes amb els objectius de: millorar els resultats acadèmics dels alumnes i potenciar la cohesió social de la comunitat educativa. El nostre Projecte "Aprenent" i l'aplicació del Projecte "Titelles" amb els alumnes participants forma part d'aquest plantejament institucional, concretament dins de l'atenció a la diversitat de l'alumnat i la prevenció de l'exclusió social.

 

Així doncs, es torna a obrir el Programa de Diversificació pels alumnes de 3er d'ESO. Van ser deu alumnes amb conveni d'empresa i dos d'UEC, els que van configurar el grup específic de CONV-3. Va ser el primer curs a tenir noies "aprenents" i amb elles, també es van ampliar els àmbits professionals i les empreses col.laboradores. Els Projectes d'Aprenentatge Cooperatiu prenen molta importància, donades les característiques del grup. Es continua utilitzant les TIC com a eina d'aprenentatge i motivació dins les àrees curriculars.

 

Els aprenents de 4t d'ESO són ubicats en diferents grups-tutoria per cursar Educació Física, Ètica i Orientació Acadèmico-professional. La resta d'hores a l'institut són ubicats a l'agrupament flexible de reforç de les àrees instrumentals.

 

Enguany, també s'incrementa el nombre de professors que atenen als alumnes del Projecte, i amb aquesta decisió, el Departament de Diversitat assumeix de manera col.legiada, el pes de l'atenció a aquest alumnes.

bottom of page