top of page

CURS 2012/13

Durant el curs 2012/13 la plantilla de l'institut va veure's reduïda de manera significativa a causa de les polítiques de retallades presupostàries. Per aquest motiu, el centre va haver de prioritzar recursos i fer grans esforços organitzatius, per tal de poder atendre els "aprenents" durant les hores lectives.

 

Cal afegir que aquest va ser també el curs de la reimplantació de la convocatòria d'avaluació extraordinària del mes de setembre, i en el nostre cas, gràcies a aquestes recuperacions, més d'un 87% dels Aprenents de 4t van acreditar el títol d'ESO, i un 80% dels de 3r van promocionar de curs.

MADRID: EL PRIMER VIATGE D'UN GRUP DE CONVENI

Si bé un viatge sempre és una experiència d'aprenentatge vital, més enllà de l'adquisició de coneixements o habilitats, sovint els alumnes participants al nostre Projecte "Aprenent" porten una història escolar  amb poques experiències d'aquest tipus. Però enguany, quan la Fundació Bertelsmann va triar-nos com a finalistes del seu concurs "Eres joven ¡Triunfarás!" i va sufragar totes les despeses del viatge a la cerimònia d'entrega de premis, de seguida l'equip docent va programar l'activitat com un repte més, com una part del mateix Projecte.

 

 

 

"FLASHMOB: INVENTANT SOMRIURES", UN ST. JORDI DIFERENT

La idea d'aquest Projecte d'Aprenentatge va molt més enllà dels continguts curriculars. Tres dels professors de l'equip docent de CONV-3, liderats per en Jordi Cruset, des de les seves respectives matèries i treballant de manera cooperativa, aconsegueixen que els mateixos alumnes plantegin diferents idees sobre com organitzar-se, reunir-se i realitzar una acció inesperada utilitzant tècniques interpretatives i d'improvisació. La diada de St. Jordi, dins els actes de celebració de tot el centre, és l'escenari triat per a intentar generar somriures i emocions positives.

 

"FLASHMOB: INVENTANT SOMRIURES", CLASSE DE CATALÀ A LA PLATJA.

Quan el bon temps i la manca de capacitat d'esforç anava guanyant la batalla als nostres aprenents, novament els professors de l'equip docent de CONV-3 van apostar per tornar a reemprendre el projecte “Flashmob: inventant somriures”. Realment ara l'objectiu era portar els alumnes al seu espai: el carrer. Aquesta actuació intentaria aconseguir generar emocions positives (alegria, Il.lusió, sorpresa, riure) entre el públic casual, però també posaria a prova l'autocontrol de les pròpies emocions dels joves. 

 

 

"APRENENT AMB ELS AVIS": UN PROJECTE D'APRENENTATGE SERVEI (APS)

El plantejament d'aquest Projecte d'Aprenentatge sorgeix a partir de la idea que els valors i les qualitats de les persones grans poden ser molt útils al joves. Busquem en el contacte intergeneracional l'ajuda per als nostres alumnes en la recerca de la pròpia capacitat de superació, aprenent dels seus oficis.
Però el propòsit no és només “rebre”, sinó tal i com es planteja en qualsevol activitat d’aprenentatge-servei, també volem aportar de nosaltres mateixos. En aquest cas, aportar amb respecte i responsabilitat els coneixements propis de les noves tecnologies a les persones grans del Casal de de Jubilats del municipi.

Please reload

Aquest curs els alumnes de 4t d'ESO van gaudir d'un viatge, amb totes les despeses pagades, a Madrid. Vam ser convidats a assistir a la final d'un concurs de Projectes Educatius gràcies a la  feina realitzada el curs anterior amb el Projecte "Titelles".

 

D'altra banda, els alumnes de 3r d'ESO van estar molt motivats per tota la metodologia de Treball Cooperatiu i Projectes, i van realitzar una gran feina, basada amb les TIC, la innovació i la creativitat.

bottom of page