top of page

CURS 2013/14

El curs 2013/14 va ser un curs on es va mantenir la tendència organitzativa i metodològica dels darrers anys: es planteja un grup específic d'alumnes participants en el Projecte "Aprenent" a 3r d'ESO i en canvi, els alumnes de 4t reben atenció específica només a les matèries instrumentals i s'integren amb els seus companys de nivell a alguna de les matèries específiques.

 

L'institut continua desenvolupant el seu PAC (Projecte d'Autonomia de Centre) i els Projectes educatius plantejats des del Departament de Diversitat continuen formant part del plantejament institucional.

 

És un curs, a més, on el reconeixement en diferents beques, concursos i premis ens anima a continuar la nostra feina.

LES PROFESSIONS I ELS SEUS APRENENTS: JAVI

L'ofici de mecànic tradicionalment interessa a bona part del joves, especialment nois. El fet de poder arreglar un mateix la pròpia bici o moto fa que l'afany de conèixer l'ofici porti sovint a algun dels nostres aprenents a realitzar les seves pràctiques en tallers mecànics, com va ser el  cas d'en Javi al Taller JOMAQ.

LES PROFESSIONS I ELS SEUS APRENENTS: RACHID

La pastisseria Can Cairó va ser una de les primeres empreses en obrir les portes a un dels nostres aprenents.  De fet, en Karim forma part de la plantilla des que va acabar el Projecte. Aquest cop, en Rachid ens explica en què consisteix la feina d'un aprenent a l'obrador d'una pastisseria.

EL PROJECTE "APRENENT" AL "PERIÓDICO MAGISTERIO"

El setembre del 2013, la publicació setmanal especialitzada "Magisterio" fa ressó del nostre Projecte de Diversificació Curricular, el Projecte "Aprenent", dins el seu suplement. Aquest suplement està dedicat a la transició entre l'escola i el món laboral i la rellevància que aquest pas té per als joves, les empreses i la societat.

 

 

 

 

 

EL PROJECTE "APRENENT" RECONEGUT AL PREMI JOSEP PALLACH DE FIGUERES

El  curs 2013/14 l'aplicació del Programa de Diversificació Curricular en el centre, el nostre Projecte "Aprenent", va ser guardonat amb un accèsit en el  X Premi d'Experiències Educatives Josep Pallach de la ciutat de Figueres. Se'n destacava la innovació pedagògica portada a terme en el tractament a la diversitat i la valoració de l'aprenentatge realitzat pels alumnes tant dins com fora de l'institut.

EL PROJECTE "APRENENT" PARTICIPA AL MERCAT D'ENTITATS DE LA FUNDACIÓ ESPAVILA

El Mercat d’Entitats és un espai que es destina a totes les entitats, persones particulars, centres educatius, etc. que han presentat un projecte o col·labora amb la Fundació Espavila, per donar la possibilitat de donar-se a conèixer entre elles. Des del centre, vam programar aquesta participació come  un repte més i vam aprofitar per organitzar un viatge a Barcelona de dos dies i una nit, conjuntament amb una representació d'aprenents de 4t d'ESO.

 

EL PROJECTE "APRENENT AMB ELS AVIS" CONTINUA...

Enguany la trobada amb el Casal del Pescador-Jubilats va tenir lloc al nostre institut. Els alumnes de CONV-4 van preparar un recorregut per les instal.lacions, una exposició de treballs audiovisuals i un taller sobre la utilització del mòbils. Tot plegat, per finalitzar amb un aperitiu saludable preparat gràcies a la col.laboració dels aprenents de  CONV-3.

EL PROJECTE "APRENENT AMB ELS AVIS" RECONEGUT PELS AMICS DE LA UNESCO DE TORTOSA.

El Projecte "Aprenent amb els avis" és guardonat amb el segon premi al Concurs Federico Mayor Zaragoza de bones pràctiques i accions per a construir un món millor, sota el lema "Ciutadans i ciutadanes lliures i responsables". Ens valoren la feina realitzada conjuntament amb el Casal del Pescador-Jubilats de Mar durant aquests dos últims cursos.

UN DINAR SALUDABLE ENTRE APRENENTS

Tot estudiant l'alimentació, dins el currículum de les C. Naturals, es va plantejar portar a  la pràctica allò que s'explicava a l'aula. I aplicant-hi també les TIC, es va poder recollir l'experiència de fer un dinar saludable entre tots els alumnes de CONV-3. I com no, d'una sobretaula tan agradable va sortir la iniciativa d'anar a explicar com ha de ser una correcta alimentació a infants petits. Era l'embrió del Projecte "Vitamina't o Titelles 3.0".

Please reload

bottom of page