top of page

CURS 2015/16

 Aquest curs 2015/16 també hem tingut dos alumnes "aprenents" que han pogut presentar-se a la convocatòria extraordinària de recuperació del mes de febrer, en no haver pogut obtenir el títol en les anteriors convocatòries. L'aprofitament de la convocatòria per part d'un d'ells ha portat finalment a una acreditació del 83,33% de la promoció que finalitzava el curs passat.

​

 Pel que fa a l'èxit escolar dels alumnes d'enguany cal dir que  sis dels vuit alumnes (75%) que van promocionar a  4t d'ESO han aconseguit el títol de Graduat escolar, i un dels alumnes que no han acreditat, té la possibilitat d'acollir-se a la convocatòria del mes de febrer.

​

En canvi, només  cinc dels nou alumnes (55%) que van iniciar el programa el curs passat a 3r d'ESO han aconseguit passar de curs. Ara bé, l'orienació formativa d'aquests alumnes ha estat diversa, de manera que uns quants han optat pels cursos de preparació per la prova d'accés a cicles formatius, altres per programes de formació ocupacional i algun altre per la repetició de curs, fora del Projecte. Cal dir que enguany ha estat el primer curs que tant els aprenents de 4t com els de 3r han estat ubicats amb els alumnes dels respectius grups de reforç. També s'han produit canvis organitzatius importants, com la implantació de diferents horaris en les estades formatives i el compartiments de l'aula de referència.

​

Com a projectes pedagògics destacats tenim l'Esmorzant entre aprenents a 4t d'ESO i l'Aprenent amb els avis: connectats amb la terra.

​

​

​

ESMORZANT ENTRE APRENENTS

El Projecte "Esmorzant entre Aprenents" ens ha permès treballar interdisciplinàriament diferents objectius: la comunicació interpersonal (a través de l'entrevista, l'audiovisual i l'exposició); l'alimentació saludable (com a espai de nutrició i relació); i l'orientació acadèmica i laboral (a través dels exemples de vida d'antics alumnes del Projecte Aprenent).

El primer curs en aplicar aquest Projecte hem comptat amb la visita de l'Abde, en Bibi i en Karim. Tots ells van aconseguir el seu Graduat en ESO a través del Programa de Diversificació Currricular i ara que tenen 23 anys recorden i valoren positivament l'ajuda que van rebre per part dels professors i de les empreses de Roses per poder aconseguir el Graduat Escolar.

L'Abde, especialment, anima a tots els aprenents a esforçar-se al màxim amb el que estan fent i aprofitar el temps, tot i que recorda que a l'institut sovint "fa pal" posar-s'hi. També ens han deixat missatges com el d'en Bibi: "L'institut no t'obliga a res, només et diu el que més et convé", quan se li pregunta sobre la decisió de formar part del Programa. O el d'en Karim: "Les meves notes semblaven una carretera, tot "I", fins que vaig començar amb el Conveni... i qui ho diria, vaig sortir amb Graduat i amb feina. La feina a la que encara hi sóc".

Cal dir que durant aquestes trobades hem pogut viure un clima molt cordial i veure que l'èxit professional i personal d'uns joves que no sempre havien tingut clar el seu camí, és un orgull per tothom: professors, alumnes, empreses, institucions i poble, en general.

APRENENT AMB ELS AVIS: CONNECTANT AMB LA TERRA

  Dins el marc del Projecte "Aprenent amb els avis", aquest curs s'ha pogut tirar endavant una idea que ja portàvem més d'un curs treballant, enguany s'ha començat a conrear el primer hort dins el pati de l'institut. Aquesta idea, recordem, ens la van donar els avis la primera visita que van realitzar al nostre centre, ja fa un parell d'anys.

  La posta en marxa del projecte "connectats amb la terra" va partir d'una primera trobada al Casal de Pescadors d'una representació d'alumnes de 3r D per tal de posar de  al dia les necessitats i propostes de jubilats i joves. Un acord que aquest curs ha estat totalment lligat amb  el fet de rebre ajuda per a muntar el nostre hort escolar i que ha portat a fer tres trobades, dues d'elles a l'institut. De cares al curs vinent, la voluntat de joves i avis és continuar i ampliar l'ajuda mútuta, tot i que cal dir que la connexió a través de la terra, ha estat molt motivadora i és la que pren més força dins les valoracions de tots. 

"CUINES VALENTES" GUANYA UNA BECA "EDUCAR MENJANT" DE LA FUNDACIÓ JAUME CASADEMONT

  Poc abans de finalitzar el curs, des del Departament de Diversitat, vam rebre l'extraordinària notícia de ser un dels centres becats per la Fundació Jaume Casademont dins les seves beques "Educar Menjant" 2016. L'ajut econòmic està adreçat a portar a terme un projecte amb els alumnes de 4t E sobre agricultura i alimentació ecològica, molt lligat als aspectes emocionals i socials de l'hàbit de menjar. "Cuines Valentes", que és el nom que rep la iniciativa, vol ser un element de canvi i millora per a alumnes, famílies i altres membres de la comunitat educativa. 

  Hores d'ara ja s'està dissenyant l'estructura organitzativa i curricular del projecte per tal de poder fer realitat els nostres propòsit.

Please reload

bottom of page